Get Adobe Flash player

Ενδιαφέροντα

Καλωσήλθατε στην κεντρική σελίδα του Ε.Κ.Φ.Ε. Καστοριάς !

atom3   
      «ΚΟΣΜΟΝ ΤΟΝΔΕ , ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΑΠΑΝΤΩΝ,
       ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΝ  ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΟΙΗΣΕΝ,
          ΑΛΛ΄ ΗΝ ΑΕΙ ΚΑΙ  ΕΣΤΙΝ  ΚΑΙ  ΕΣΤΑΙ  ΠΥΡ  ΑΕΙΖΩΟΝ,
              ΑΠΤΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΝΝΥΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ»  
                                                                                                                                      Ηράκλειτος

Προσομοιώσεις Phet

 Κάντε επιλογή ΕΔΩ για τις προσομοιώσεις του Ηλία Σιτσανλή

Κάντε επιλογή ΕΔΩ για τις προσομοιώσεις του Ε.Κ.Φ.Ε.  Καστοριάς


Στη σελίδα αυτή, εμφανίζονται οι προσομοιώσεις , που προέρχονται από το University of Colorado

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα. Η προσομοίωση θα τρέξει σε νέο παράθυρο.
Μπορείτε να «κατεβάσετε» τις προσομοιώσεις απο τη σελίδα University of Colorado.

Κάποιες προσομοιώσεις θα «κατέβουν» στον υπολογιστή σας και θα τρέξουν "έξω" από τον φυλλομετρητή (browser).
Ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείτε και τις ρυθμίσεις που έχετε, πιθανόν να σας ζητηθεί να επιτρέψετε την εκτέλεση του προγράμματος. Τα αρχεία αυτά έχουν κατάληξη .jnlp ή .jar και για να τρέξουν απαιτείται   Java.

Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχουν ομοδοποιημένες προσομοιώσεις που αφορούν στο μάθημα της Χημείας.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Σχεδιάστε τη γραφική παράσταση οποιασδήποτε συνάρτησης και δείτε τις γραφικές παραστάσεις της παραγώγου και του ολοκληρώματος. Μάθετε πώς να σχεδιάζετε γραφικές παραστάσεις πολυωνύμων. Το σχήμα της γραμμής μεταβάλλεται καθώς αλλάζουν οι σταθεροί όροι.
Τριώνυμο.
Σχεδιάστε τη γραφική παράσταση τριωνύμου αλλάζοντας τις τιμές των παραμέτρων a,b,c στην εξίσωση y=ax2+bx+c
  Σύνθεση διανυσμάτων.
Συνθέστε δύο ή περισσότερα διανύσματα.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ
density-thumbnail Γιατί αντικείμενα όπως το ξύλο επιπλέουν στο νερό ; Εξαρτάται από το μέγεθος; Δημιουργείστε ένα δικό σας αντικείμενο για να εξερευνήσετε την επίδραση της μάζας και του όγκου στην πυκνότητα. Μπορείτε να βρείτε τη σχέση; Χρησιμοποιήστε τη ζυγαριά για να μετρήσετε τη μάζα ενός αντικειμένου και στη συνέχεια κρατήστε το σώμα κάτω από το νερό για να βρείτε τον όγκο του. Μπορείτε να αναγνωρίσετε όλα τα μυστηριώδη αντικείμενα; f22 Παίξτε με ένα ή δυο εκκρεμή και ανακαλύψτε πώς η περίοδος ενός απλού εκκρεμούς εξαρτάται από το μήκος του νήματος, τη μάζα του βαριδίου και το πλάτος της ταλάντωσης. Είναι εύκολο να μετρήσετε την περίοδο χρησιμοποιώντας το χρονόμετρο της φωτοπύλης.
density-thumbnail f8 Παρατηρήστε μια χορδή να ταλαντώνεται σε αργή κίνηση. Κουνήστε το άκρο της χορδής και δημιουργήστε κύματα ή ρυθμίστε τη συχνότητα και το πλάτος του ταλαντωτή. Ρυθμίστε την άπόσβεση και την τάση. Το άκρο μπορεί να είναι σταθερό, χαλαρό ή άνοιχτό.
f9 Χαμηλώστε και ψηλώστε την ράμπα για να δείτε πώς η γωνία κλίσης της επηρεάζει τις παράλληλες δυνάμεις που δρούν πάνω στην αρχειοθήκη εγγράφων. Τα διαγράμματα εμφανίζουν τις δυνάμεις, την ενέργεια και το έργο f13 Εξηγείστε τις δυνάμεις που ενεργούν όταν σπρώχνετε μια αρχειοθήκη εγγράφων. Εφαρμόστε μια δύναμη και δείτε την τριβή που εμφανίζετε και την συνισταμένη δύναμη που δρά πάνω στην αρχειοθήκη. Οι γραφικές παραστάσεις παρουσιάζουν τις δυνάμεις, τη θέση, την ταχύτητα και την επιτάχυνση  με τον χρόνο.
f18 Εξερευνήστε τις δυνάμεις και την κίνηση, καθώς σπρώχνετε οικιακά αντικείμενα πάνω και κάτω σε μια ράμπα. Υψώστε ή χαμηλώστε τη ράμπα για να διαπιστώσετε με ποιους τρόπους η γωνία της κλίσης επηρεάζει τις παράλληλες δυνάμεις. f39 Μάθετε για τη διατήρηση της ενέργειας παίζοντας με το αγόρι που κάνει skate! Φτιάξτε διαδρομές και ράμπες, βοηθήστε τον νεαρό να κινηθεί και παρατηρήστε την κινητική ενέργεια, τη δυναμική ενέργεια και την τριβή καθώς αυτό κινείται
f50 Μάθετε για τα διανύσματα θέσης, ταχύτητας και επιτάχυνσης. Μετακινείστε εσείς τη μπίλια ή αφήστε την προσομοίωση να το κάνει σε τέσσερα είδη κινήσεων (2 ευθύγραμμες, απλή αρμονική , κυκλική) f44 Ένα πραγματικό εργαστήριο μαζών και ελατηρίων. Τοποθετήστε μάζες στα ελατήρια και ρυθμίστε τον βαθμό σκληρότητας και απόσβεσης των ελατηρίων. Ακόμη μπορείτε να επιβραδύνετε την κίνηση. 
f59 Εξερευνήστε τις συγκρούσεις σε ένα τραπέζι air hockey. Συνθέστε τα δικά σας πειράματα : μετάβαλετε τον αριθμό των δίσκων, μαζών και αρχικών συνθηκών. Διατηρείται η ορμή; Διατηρείται η κινητική ενέργεια; Μετάβαλετε την ελαστικότητα και δείτε τι συμβαίνει. f45 Μάθετε για τη θέση, την ταχύτητα κίνησης και την επιτάχυνση στην αρένα. Χρησιμοποιήστε το πράσινο βέλος για να μετακινήσετε τη μπάλα. Προσθέστε περισσότερους τοίχους στην αρένα για να κάνετε το παιχνίδι δυσκολότερο. Προσπαθήστε να πετύχετε το στόχο όσο πιο γρήγορα μπορείτε
f11 Εφαρμόστε μια δύναμη και δείτε την τριβή που εμφανίζετε και την συνισταμένη δύναμη που δρά πάνω στην αρχειοθήκη. Οι γραφικές παραστάσεις παρουσιάζουν τις δυνάμεις, τη θέση, την ταχύτητα και την επιτάχυνση σε συνάρτηση με τον χρόνο. Δείτε ένα διάγραμμα με όλες τις δυνάμεις που ενεργούν. f27 Οπτικοποιήστε τη βαρυτική δύναμη με την οποία αλληλεπιδρούν δυο αντικείμενα. Μεταβάλετε τις ιδιότητες των αντικειμένων για να δείτε πώς μεταβάλλεται η βαρυτική δύναμη
f16 Μάθετε πως η τριβή αναγκάζει κάποιο υλικό να ζεσταθεί και να λειώσει. Τρίψτε δύο σώματα μεταξύ τους και ζεσταίνονται. Όταν το ένα φτάσει στο σημείο τήξης, τα σωματίδια απελευθερώνονται καθώς το υλικό λειώνει. f43 Μάθετε για την κίνηση των σωμάτων κατά την εκτόξευση. Ρυθμίστε τη γωνία, την αρχική ταχύτητα και τη μάζα, προσθέστε την αντίσταση του αέρα και παίξτε το παιχνίδι πετυχαίνοντας όσο περισσότερες φορές μπορείτε τον στόχο.
f47 Μετακινήστε τον άνδρα μπρος και πίσω με το ποντίκι και χαράξτε την κίνησή του. Ορίστε τη θέση, την ταχύτητα κίνησης ή την επιτάχυνση και αφήστε την προσομοίωση να κινήσει τον άνδρα. Παρατηρήστε τις εξαναγκασμένες ταλαντώσεις σωμάτων που διεγείρονται από τη βάση στήριξης. Αλλάξτε τη συχνότητα διέγερσης και τα χαρακτηριστικά των συστημάτων.
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ
f2 Γιατί ένα μπαλόνι κολλάει στο πουλόβερ σου? Τρίψε ένα μπαλόνι σε ένα πουλόβερ, άφησέ το ελεύθερο και αυτό επιστρέφει και κολλάει στο πουλόβερ. Δες τα φορτία στο πουλόβερ, τα μπαλόνια και τον τοίχο. f37 Παίξτε με τη μπάλα! Προσθέστε φορτία στο Πεδίο των Ονείρων και δείτε πως αυτά αντιδρούν στο ηλεκτρικό πεδίο. Θέστε σε λειτουργία ένα ηλεκτρικό πεδίο στο παρασκήνιο και ρυθμίστε την κατεύθυνση και τις διαστάσεις
f29 Μετακινήστε τα σημειακά φορτία στο χώρο και δείτε το ηλεκτρικό πεδίο, τις τασεις, τις ισοδυναμικές γραμμές κτλ. f38 Παίξτε χόκεϋ με ηλεκτρικά φορτία. Τοποθετήστε φορτία στον πάγο, μετά πατήστε έναρξη για να προσπαθήσετε να βάλετε το δίσκο στο τέρμα. Δείτε το ηλεκτρικό πεδίο. Δείτε τα ίχνη στην κίνηση του δίσκου.
Ανακαλύψτε πως λειτουργεί ένας πυκνωτής. Μεταβάλλετε το μέγεθος των οπλισμών και προσθέστε διηλεκτρικό για να δείτε πως επηρεάζεται η χωρητικότητα. Μεταβάλλετε την τάση και δείτε τα φορτία να μαζεύονται στους οπλισμούς. Δείτε το ηλεκτρικό πεδίο μέσα στον πυκνωτή.  f21 Δείτε πώς η εξίσωση του νόμου του Ohm σχετίζεται με ένα απλό κύκλωμα. Ρυθμίστε την τάση και την αντίσταση, και δείτε την αλλαγή στην ένταση του ρεύματος σύμφωνα με το νόμο του Ohm. 
f34 Κατασκευάστε ηλεκτρικά κυκλώματα συνεχούς ρεύματος με αντιστάτες, λαμπτήρες, μπαταρίες και διακόπτες και πάρτε μετρήσεις με εργαστηριακό εξοπλισμό όπως το ρεαλιστικό αμπερόμετρο και βολτόμετρο f33 Κατασκευάστε κυκλώματα με πυκνωτές, πηνία, αντιστάτες και πηγές συνεχούς ή εναλλασσόμενης τάσης και ελέγξτε τα χρησιμοποιώντας εργαστηριακά όργανα όπως βολτόμετρα και αμπερόμετρα
f5 Κοίταξε μέσα σε μια μπαταρία για να δείς πώς λειτουργεί. Διαλεξε την τάση της μπαταρίας που επιθυμείς και τα μικρά ανθρωπάκια μεταφέρουν φορτία από τη μια άκρη της μπαταρίας στην άλλη. Το βολτόμετρο σου δείχνει την τάση που προκύπτει στην μπαταρία. f4 Κοιτάξτε μέσα σε έναν αντιστάτη για να δειτε πώς λειτουργεί. Αυξήστε την τάση της μπαταρίας ώστε περισσότερα ηλεκτρόνια να περνούν μέσα από τον αντιστάτη. Αυξήστε την τιμή της αντίστασης για να εμποδίσετε την ροή των ηλεκτρονίων. Παρατηρήστε πώς αλλάζει η ένταση του ρεύματος.
f35 Πειραματιστείτε με την αγωγιμότητα των μετάλλων,των πλαστικών και των φωτοαγωγών. Δείτε γιατί τα μέταλλα άγουν ενώ τα πλαστικά όχι, και γιατί κάποια υλικά άγουν μόνο όταν τα φωτίσετε με ένα φακό. f10 Γιατί τα φώτα σε ένα δωμάτιο ανάβουν αμέσως μόλις πατήσουμε τον διακόπτη; Γυρίστε τον διακόπτη και τα ηλεκτρόνια θα αρχίσουν σιγά σιγά να κινούνται κατά μήκος του αγωγού. Το φως θα ανάψει μόλις το φθάσει το σήμα
f41 Εμπλουτίστε τον ημιαγωγό για να δημιουργήσετε μια δίοδο. Παρακολουθήστε τα ηλεκτρόνια να αλλάζουν θέση και ενέργεια. Έχετε απορήσει πώς δουλεύει μια πυξίδα ώστε να μας οδηγεί; Εξερευνήστε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ μιας πυξίδας και ενός μαγνήτη και κατόπιν προσθέστε τη Γη και βρείτε την αναπάντεχη απάντηση!
f53 Ανάψτε μια λάμπα χρησιμοποιώντας έναν μαγνήτη.  Νόμος του Φαραντέι f15 Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από έναν μαγνήτη. Ανακαλύψτε τη φυσική εξερευνώντας τους μαγνήτες, καθώς και το πώς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να ανάψετε μια λάμπα.
ΑΕΡΙΑ
f3 Πειραματίσου με ένα μπαλόνι Ηλίου, ένα μπαλόνι με θερμό αέρα, ή μια άκαμπτη σφαίρα γεμάτη με διάφορα αέρια. Ανακάλυξε τι είναι αυτό που κάνει κάποια μπαλόνια να επιπλέουν και κάποια άλλα να βουλιάζουν. f48 Παρακολουθήστε διαφορετικούς τύπους μορίων να σχηματίζουν στερεά, υγρά ή αέρια. Προσθέστε ή αφαιρέστε θερμότητα και παρακολουθήστε τις αλλαγές φάσεις. Αλλάξτε τη θερμοκρασία ή τον όγκο ενός δοχείου και δείτε πώς αλλάζει σε πραγματικό χρόνο το διάγραμμα πίεσης-θερμοκρασίας.
f14 Αντλήστε μόρια αερίου σε ένα δοχείο και δείτε τι θα γίνει καθώς αλλάζετε τον όγκο, προσθέτετε ή αφαιρείτε θερμότητα, μεταβάλετε τη βαρύτητα, και άλλα. Μετρήστε τη θερμοκρασία και την πίεση, και ανακαλύψτε πώς οι ιδιότητες του αερίου μεταβάλλονται η μια σε σχέση με κάθε άλλη.    
ΚΥΜΑΤΑ    ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
f12 Μάθετε πως να δημιουργείτε κύματα όλων των σχημάτων προσθέτοντας ημίτονα και συνημίτονα. Φτιάξτε κύματα στο χώρο και στο χρόνο και μετρήστε το μήκος κύματος τους και την περίοδό τους. Δείτε πως μεταβάλλοντας το πλάτος διαφορετικών αρμονικών μεταβάλλεται το κύμα. f25 Πώς τα μικροκύματα ζεσταίνουν τον καφέ σας; Ρυθμίστε τη συχνότητα και το εύρος των μικροκυμάτων. Παρακολουθήστε μόρια νερού να περιστρέφονται και να αναπηδούν ολόγυρα. Δέστε το πεδίο μικροκυμάτων ως κύμα, ως μια απλή γραμμή διανυσμάτων, ή ολόκληρο το πεδίο.
f19   f7 Κατασκευάστε ένα ολόκληρο ουράνιο τόξο, ανακατεύοντας κόκκινο, πράσινο και μπλε φως. Αλλάξτε το μήκος κύματος μιας μονοχρωματικής δέσμης ή φιλτράρετε το λευκό φως. Δείτε το φως σαν μια συμπαγή δέσμη ή δείτε τα μεμονωμένα φωτόνια.
f23 Εξερευνήστε μια ενεργή περιοχή της έρευνας στην Οπτική, δημιουργώντας κατάλληλα σχήματα παλμών για επιτευχθούν συγκεκριμένοι σκοποί, όπως η διάσπαση ενός μορίου. Δημιουργήστε με προσοχή το τέλειο σχήμα του παλμού για να διασπάσετε ένα μόριο, διαχειριζόμενοι ξεχωριστά κάθε χρώμα του φωτός που συνθέτει ένα παλμό. f17 Προσομοιώστε το περίφημο πείραμα κατά το οποίο ο ίδιος διέψευσε το μοντέλο του "σταφιδόψωμου" για το άτομο, παρατηρήστε σωμάτια άλφα να εκτρέπονται από τα άτομα και σκεφτείτε ότι τα άτομα πρέπει να έχουν έναν μικρό πυρήνα.
Προσομοιώστε το πραγματικό πείραμα που απέδειξε ότι τα ηλεκτρόνια μπορούν να συμπεριφέρονται σαν κύματα. Παρατηρήστε ηλεκτρόνια να περιθλώνται σε κρυστάλλους ατομων, συμβάλλοντας μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μέγιστα και ελάχιστα πιθανότητας. f26 Πώς οι επιστήμονες κατάλαβαν τη δομή των ατόμων χωρίς να τα έχουν δει; Δοκιμάστε διαφορετικά μοντέλα, ρίχνοντας φως σε άτομα. Δείτε πώς οι προβλέψεις του μοντέλου ταιριάζουν με τα πειραματικά αποτελέσματα
f54 Πως δημιουργείται ένα είδωλο από ένα φακό; Δείτε πως διαθλώνται οι ακτίνες του φωτός από ένα φακό. Παρατηρήστε πως αλλάζει το είδωλο όταν ρυθμίζετε την εστιακή απόσταση του φακού, μετακινείτε το αντικείμενο, το φακό ή την οθόνη. f40 Δημιουργήστε κύματα με μια βρύση που στάζει, με ένα ηχείο ή ένα laser! προσθέστε μια δέυτερη πηγή ή ένα ζευγάρι σχισμών για να δημιουργήσετε κροσσούς συμβολής.
f28 Πώς τα αέρια του θερμοκηπίου επηρεάζουν το κλίμα; Εξερευνήστε την ατμόσφαιρα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (εποχή των παγετώνων, 1750, σήμερα). Τι συμβαίνει όταν προσθέτουμε σύννεφα; f49 Αυτή η προσομοίωση σου επιτρέπει να δεις τα ηχητικά κύματα. Ρύθμισε τη συχνότητα ή την ένταση και θα μπορείς να δεις και να ακούσεις πώς αλλάζει το κύμα. Μετακίνησε την ακροάτρια σε άλλες θέσεις και άκου ότι ακούει
f51 Παρατηρήστε με ποιον τρόπο το φως χτυπά τα ηλεκτρόνια ενός μεταλλικού στόχου και ξανακάντε το πείραμα που αυξάνει το πεδίο της κβαντικής μηχανικής. Εξερευνήστε την αλλαγή πορείας του φωτός μεταξύ δυο μέσων με διαφορετικούς δείκτες διάθλασης. Δείτε πώς το πέρασμα από τον αέρα στο νερό και μετά στο γυαλί, αλλάζει την γωνία διάθλασης. Παίξτε με πρίσματα διαφόρων σχημάτων και φτιάξτε ουράνια τόξα.
f55   f36 Δημιουργήστε φως βομβαρδίζοντας άτομα με ηλεκτρόνια. Δείτε πως παράγονται τα χαρακτηριστικά φάσματα διαφορετικών στοιχείων και υπολογίστε τις ενεργειακές στάθμες του δικού σας στοιχείου για να δημιουργήσετε φως διαφόρων χρωμάτων.
Μάθετε για το φάσμα μέλανος σώματος του ήλιου, ενός λαμπτήρα, ενός φούρνου και της Γης. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία για να δείτε πώς μεταβάλλεται το μήκος κύματος και η ένταση του φάσματος. Δείτε το χρώμα της κορυφής της φασματικής καμπύλης.    
ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ
f20   f6 Παρακολουθείστε τη διάσπαση β που συμβαίνει για ένα σύνολο πυρήνων ή για έναν μοναδικό πυρήνα.
f24 Ξεκινήστε μια αλυσιδωτή αντίδραση, ή εισάγετε μη ραδιενεργά ισότοπα για να την. Ελέγξτε την παραγωγή ενέργειας σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα! f57 Παρατήρησε πως τα σωματίδια άλφα δραπετεύουν από ένα πυρήνα Πολωνίου, προκαλώντας ραδιενεργό διάσπαση άλφα. Δες πως οι τυχαίοι χρόνοι διάσπασης κάθε πυρήνα σχετίζονται με τον χρόνο ημιζωής
ΚΒΑΝΤΙΚΑ   ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Κατασκευάστε ένα άτομο χρησιμοποιώντας πρωτόνια, νετρόνια και ηλεκτρόνια και δείτε πώς αλλάζει το χημικό στοιχείο, το φορτίο και η μάζα. Στη αυνέχεια παίξτε ένα παιχνίδι για να δοκιμάσετε τις ιδέες σας! Είναι όλα τα άτομα ενός δεδομένου στοιχείου τα ίδια? πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε το ένα ισότοπο από το άλλο? Μάθετε για τα ισότοπα και πώς να υπολογίζετε την μέση ατομική μάζα ενός στοιχειου.
Με βάση τα άτομα, δείτε πόσα μόρια μπορείτε να κατασκευάσετε . Δείτε τα μόρια σε απεικόνιση 3D Αναρωτηθήκατε πως τα αέρια του θερμοκηπίου επηρεάζουν το κλίμα, ή γιατί το στρώμα του όζοντος είναι σημαντικό; Χρησιμοποιείστε την προσομοίωση για να διερευνήσετε πως το φως αλληλεπιδρά με μόρια της ατμόσφαιρας.
f31 Διερευνήστε την προέλευση των ζωνών ενέργειας στους κρυστάλλους των ατόμων.
Η δομή των ζωνών αυτών καθορίζει πώς τα υλικά άγουν τον ηλεκτρισμό
f42 Πότε τα φωτόνια, τα ηλεκτρόνια και τα άτομα συμπεριφέρονται σαν σωματίδια και πότε ως κύματα; Παρακολουθήστε τα κύματα να επεκτείνονται καθώς περνούν μέσα από τη διπλή σχισμή και στη συνέχεια πως ανιχνεύονται σε μια οθόνη ως μικρές κουκκίδες.
f32 Εξερευνήστε τις ιδιότητες των κβαντικών "σωματιδίων" δεσμευμένων σε πηγάδια δυναμικού. Παρατήρησε πώς οι κυματοσυναρτήσεις και οι πυκνότητες πιθανότητας που τις περιγράφουν, εξελίσσονται (ή όχι) με την πάροδο του χρόνου f52 Παρακολουθήστε κβαντικά "σωματίδια" να περνούν από φράγματα. Εξερευνήστε τις ιδιότητες των κυματοσυναρτήσεων που περιγράφουν αυτά τα σωματίδια.
f46 Μαγνητική τομογραφία συντονισμού (MRI). Το κεφάλι σας είναι γεμάτο με πομπούς (Το πυρηνικό σπιν των πυρήνων του υδρογόνου από τα μόρια του νερού πάνω σας). Σε μια συσκευή MRI αυτοί οι μικροσκοπικοί πομποί μπορούν να αναγκαστούν να μεταδώσουν τη θέση τους, δίνοντας μια αναλυτική εικόνα του εσωτερικού του κεφαλιού σας Περιγράψτε το διαχωρισμό διαύλων σε διπλά πηγάδια δυναμικού. Αυτό το κλασικό πρόβλημα περιγράφει πολλά φυσικά συστήματα όπως οι ομοιοπολικοί δεσμοί, οι σύνδεσμοι Josephson και συστήματα δυο ενεργειακών καταστάσεων όπως τα σωματίδια με 1/2 spin και τα μόρια της Αμωνίας
f56 Μπορείτε να αποφύγετε την ζώνη των βράχων και να προσεληνωθείτε με ασφάλεια, πριν τελειώσουν τα καύσιμά σας, όπως κατάφερε να κάνει ο Neil Armstrong το 1969; Το κλασικό πείραμα Stern-Gerlach, φανερώνει ότι τα άτομα έχουν μια ιδιότητα η οποία ονομάζεται spin. Το spin είναι ένα είδος εγγενούς γωνιακής στροφορμής, η οποία δεν έχει αντίστοιχο στην κλασική μηχανικη. Όταν η z-συνιστώσα του spin μετριέται, υπάρχουν μόνο δυο δυνατές τιμές: η spin πάνω ή η spin κάτω.

 

Προσομοιώσεις Χημείας

 
periodikos   x3   x1   x2
περιοδικός πίνακας   κατασκευάζοντας άτομα   δυναμικό αλληλεπίδρασης   άλατα και διαλυτότητα
x4   x5   x6   x7
Αντιδράσεις και ταχύτητα   Αντιστρεπτές αντιδράσεις   Προϊόντα και υπολείματα   Κλίμακα  pH
x8   x9    
οξέα και βάσεις   Διπλά Πηγάδια - Δεσμοί   Δημιουργία μορίου   Διάλυμα ζάχαρης αλατιού
     
Διάσπαση Άλφα   Διάσπαση Βήτα   Πυρηνική Σχάση   Ισότοπα
     
Ιδιότητες Αερίου   Καταστάσεις Ύλης   Μπαλόνια και Άνωση   Χημικές Εξισώσεις
     
Άτομο Υδρογόνου   Μόρια και Φως   Σκέδαση Rutherford   Φάσμα μέλανος σώματος
     
Πολικότητα μορίων   Σχήματα μορίων   Σχήματα μορίων   συγκέντρωση
             
             
             
             

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος